למכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד), המזוהה עם משרד הרישוי, תפקיד מכריע בקביעת כשירותם של אנשים לנהוג מסיבות שונות ומגוונות. קיימות סיבות רבות בגינן המרב"ד יכול לזמן אדם לבדיקות, לרבות מבקשי רישיון לתחבורה ציבורית ולרכב כבד, נהגים שביצעו עבירות תנועה משמעותיות וסיימו תקופות השעיה, נהגים המעורבים בתאונות דרכים ואנשים עם מצבים רפואיים העלולים להשפיע על הבטיחות בדרכים. למעשה, כל אדם יכול למצוא את עצמו מזומן לבדיקות במרב"ד. בואו לגלות מה הן הבדיקות שצריך לעשות שם.
מה לעשות במקרה של זימון למרב"ד?
לפני הגעה לבדיקות של המרב"ד, ישנן הכנות חיוניות שיש לקחת בחשבון. ראשית, חשוב להבין מדוע הוזמנתם ולהביא חוות דעת רפואית מרופא מומחה שיכול להציג את מצבכם הבריאותי בצורה חיובית, דבר שעשוי להשפיע על ההחלטה הסופית של הוועדה. שלב מומלץ נוסף להתכונן ליום הבחינות הוא התייעצות עם עורך דין תעבורה המתמחה במקרים הקשורים למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שכן הדרכה שלו יכולה להיות חשובה למדי ולשנות את התמונה עבורכם.
בדיקות שצריך לעשות במרב"ד
במהלך יום הזימון תעברו מספר בדיקות או חלק מהן. חשוב להבהיר, ישנם מספר של בדיקות שייתכן שתתבקשו לבצע, זאת כתלות בסיבה שבמסגרתה זומנתם למרב"ד. למשל, מי שזומן מסיבות רפואיות, ככל הנראה יום הזימון יתמקד בהיבטים פיזיים ובבדיקות כשירות פיזיות. מנגד, מי שזומן עקב שימוש בסמים, יעבור בדיקות שיבחנו את ההיבט הזה. כדי לעשות סדר, ריכזנו עבורכם 3 בדיקות שייתכן שתצטרכו לעבור במסגרת הזימון למרב"ד:
1. הערכה פסיכולוגית
מבחן זה שברוב המקרים נערך במחשב ((MMPI כולל מאות שאלות אישיות, שמטרתן להעריך מהימנות ואת המצב הנפשי. כמו כן לאחר מילוי השאלות מתקיימת פגישה של מספר דקות עם פסיכולוג, בה יעלו שאלות על נושאים כמו השירות הצבאי, תעסוקה, בית הספר, עבירות תנועה וכן הסיבה שבגינה זומנתם.
2. בדיקה רפואית כללית
במסגרת הבדיקות נערכת בדיקה רפואית על ידי רופא כללי. בדיקה זו כוללת מספר בדיקות קצרות כמו בדיקת לחץ דם, טונוס שרירים, ועוד בדיקות שיעשו על סמך שקול דעתו של הרופא.
3. בדיקה פסיכיאטרית
ראיון עם פסיכיאטר מטעם יום הזימון של המרב"ד מיועד לאנשים שזומנו מסיבות פסיכיאטריות. במסגרת הפגישה הנבדק יביא סיכומים של ההיסטוריה הנפשית, לרבות אשפוזים אחרונים, טענות מרכזיות שהופנו לביטוח לאומי בנושא בריאות הנפש ועוד.
בדיקות במרב"ד – אל תגיעו לא מוכנים
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עורך סדרה של בדיקות על מנת לוודא שהנהגים כשירים פיזית ונפשית להפעיל כלי רכב בצורה בטוחה. כדי לעבור את התהליך בהצלחה, חשוב להגיע מוכנים עם כל התיעוד הדרוש ולשמור על קור רוח במהלך הבחינות השונות. כמו כן, פנייה להכוונה מעורך דין תעבורה והתייעצות עם מומחה רפואי יכולים לסייע משמעותית בתהליך ולהגדיל את הסבירות לתוצאה חיובית.