מקום עבודה זה לא רק מקום שאנשים באים אליו כדי להרוויח כסף. זה גם מקום שנותן לאנשים תחושת שייכות, סיבה טובה לקום בבוקר, וגם מסגרת חברתית. לכן צריך לקיים מדי פעם ימי גיבוש לעובדים.
ימי הגיבוש הם בעלי פוטנציאל עצום להנאה בעבור העובדים, והם מהווים שבירת שגרה חשובה כשעובדים תחת לוחות זמנים צפופים ועמוסים. בנוסף, יש מנהלים רבים שמאמינים, בצדק, שימי גיבוש יביאו את העובדים להיות יותר מחויבים רגשית למקום העבודה ולייצר עבודה טובה יותר.
איך דואגים שיהיה כיף?
כדי שיום גיבוש יהיה באמת כיף, כך שהעובדים ייהנו ולא ירגישו שזה היה בזבוז זמן – יום כזה צריך להתאים לאופי הכללי של מקום העבודה ולאופי של העובדים בו. אם אתם מנהלים של מקום עבודה שעובדים בו בעיקר אנשים צעירים והרפתקנים, חפשו יום כיף שיעניק להם חוויה מהסוג הזה, כמו לדוגמה יום גיבוש שבו נוסעים לטבע ועושים סנפלינג.
מה האחריות של המארגן?
כדי שהתחושה תהיה טובה וכולם יזרמו עם הרעיון של יום הכיף, חשוב לתכנן הכל מראש ולעשות zt, בצורה מקצועית. לדוגמה, אם מתכננים יום גיבוש בנושא סנפלינג, חשוב להביא מדריך סנפלינג מיומן שנעים לשהות במחיצתו, ושידאג להביא ציוד סנפלינג מקצועי ומתאים לכמות העובדים שצפויים להצטרף ליום הגיבוש.
הערך של היציאה לטבע
יום כיף לעובדים יכול להיות מוצלח מאוד אם הוא יכלול יציאה לטבע. זה רלוונטי בעיקר למקומות עבודה כמו משרדים, בתי ספר, מוקדים של מענה טלפוני, ובכלל – מקומות עבודה שבהם העובדים נמצאים בתוך מבנה סגור לאורך רוב שעות היום. היציאה יחדיו לטבע יכולה להיות שבירת שגרה מרעננת במיוחד.
השהות בטבע יכולה להוציא מכל עובד ועובדת צדדים אחרים של האישיות שלו, כך שיביאו את עצמם לפורום החברתי של העובדים במשרד באופן כן, שלם ופתוח הרבה יותר. אנחנו גם יודעים כיום שעבודה במקומות כאלה עשויה להביא לתחושות של לחץ שנבנה לאורך הזמן. במצב כזה, הטבע יכול להיות בעל משמעויות תרפויטיות בעבור חלק גדול מהעובדים.
בדקו את מזג האוויר
אם מתכננים יום גיבוש שהמרכז שלו הוא היציאה לטבע, חשוב לוודא שמזג האוויר יהיה נוח ומתאים לפעילות מהסוג הזה. לכן, לעיתים קרובות ימי גיבוש מהסוג הזה נקבעים מראש, לעונות האביב והסתיו. בעונות אלה עדיין לא חם מדי, ומאידך הסיכוי של יום גשום הוא נמוך מאוד בישראל בתקופה כזו.
האם כדאי לחייב עובדים להגיע ליום הגיבוש?
יום גיבוש אמור להיות יום של חוויות חיוביות. הדבר מעלה קושי כאשר אחד או חלק מהעובדים לא רוצים להגיע לטיול. מטבע הדברים, אי אפשר לחייב עובד להגיע לפעילות גיבוש. עם זאת, אם אתם שמים לב למגמה של עובדים שלא מגלים עניין ביום הגיבוש, אולי שווה לשנות תוכניות.